Domaine des Pasquiers Sablet syd Rhone

www.domainedespasquiers.com

Vores producenter er nogle vi selv har fundet henad vejen dog med enkelte med en smule hjælp, vi besøger gerne så vidt muligt producenterne hvert år og dermed følger deres udvikling så godt som muligt.

Domaine des Pasquiers  er startet op i 1935 og i dag styret af 3. generation de 2 brødre Jean Claude og Phillipe Lambert, de overtog virksomheden efter deres far og onkel i 1998 og dyrker totalt 87 ha., yderligere er Phillipes søn Mathiue ligeledes gået med i virksomheden, dermed ser næste generation ud til være også være reddet.

Tidligere solgte de det meste af deres produktion til negocienter, men i dag sælges hele produktionen på flaske fra virksomheden i Sablet, og man er faktisk nået til det punkt, hvor man ikke har behov nye kunder.

Domaine Pasquiers udvikler løbende deres vine og virksomhed, bl.a. er de ved at ligge produktionen om til økologisk drift, fra høståret 2014 er Plan de Dieu godkendt økologisk, og fra høståret 2015 er Cotes du Rhone, Sablet og Gigondas også godkendt økologisk.

Deres vine bliver højere og højere rated for hvert år ofte fra 87 point f.eks for deres cotes de Rhone 2014 og til pointtal på den gode side af 90.

Vi var selv de første danske importører, der fandt deres vine i 2004, der er dog andre, der har valgt at importere deres vine her til Danmark sidenhen, de blev fundet på en lang smagningsdag fra Baumes De Venise til Sablet, dette valg har vi bestemt været lykkelige for sidenhen.