Jean Paul Schaffhauser Wettolsheim Alsace

www.domainedespasquiers.com

Vores producenter er nogle vi selv har fundet henad vejen dog med enkelte med en smule hjælp, vi besøger gerne så vidt muligt producenterne hvert år og dermed følger deres udvikling så godt som muligt.

Jean Paul Schaffhauser Wettolsheim Alsace er en mindre producent I det sydlige Alsace I byen Wettolsheim imellem Colmar og Eguisheim.

I dag er det Jean Marc Schaffhauser, der sammen med sin kone Catthrine står for virksomheden, hvor de dyrker egne 11 ha og tilkøber yderligere vin fra ca. 5 ha, heraf har de 3 strimler på grand cru marken Steingrubler, hvor de  dyrker Gewurtzraminer på de 2 og Riesling på den sidste strimmel, totalt under 1 ha, så det er ikke mange flasker, der kommer ud af det, fra grand cru marken Hengst producerer de en Pinot gris, dette giver nogenlunde ca. 7000 flasker grand cru i alt på de 3 druetyper om året, disse grand cru vine rationeres således at der kan være vin til deres faste kunder det meste af året.

Deres produktion er på ca. 125.000 flasker totalt og alt plukkes med hånd, trods det dog kun kræves af Grand cru markerne.

Vinhuset er en traditionel familieejet virksomhed, dog først i de sidste par generationer har de koncentreret sig om at dyrke udelukkende vin, tidligere blev der også dyrket andre landbrugsprodukter end vin.

Schaffhauser vinder hvert år udmærkelser ved diverse konkurrencer for deres vine, og vi er meget tilfredse med at være ene om deres vine på det danske marked.