Telefon: +45 4031 9577 – E-mail: Janbuhl@hotmail.com

VINGÅRDE

Domaine Pasquiers

Domaine Pasquiers

Domaine Pasquiers er et familieforetagende i Sablet, som ligger i det sydlige Rhone. Vingården blev etableret i 1935, og den drives i dag af familiens 3. generation, der består af brødrene Jean Claude og Phillipe Lambert. De overtog stedet efter deres onkel og far i 1998. Sidenhen er også 4. generation begyndt at hjælpe til på vingården, idet Phillipes søn, Matthieu, kom med i 2013, mens Phillipes datter i 2018 ligeledes blev en del af foretagendet. 

Tidligere blev alt vinen solgt til negocianter, men i dag sælges alt vin på flaske fra domænet. I 2013 begyndte brødrene desuden at producere dele af vinen økologisk, hvorfor alt vin i dag har status som værende økologisk. Dertil introducerede vinhuset i 2019 sin første hvidvin, hvilket er særligt set i lyset af områdets historik, idet det sydlige Rhone normaltvist er domineret af rødvine.

Domænet er totalt set i besiddelse af omkring 90 hektar jord, hvor der blandt andet produceres Plan de Dieu, Sablet, Cotes de Rhone, Vin de Pays samt en smule Gigondas.

Vi startede op med Domaine Pasquiers, efter vi fandt dem på en vandretur fra Baumes de Venise til Sablet i 2003. På denne tur smagte vi os igennem meget vin, men besluttede at netop dette hus skulle være vores primære producent i det sydlige Rhone. 

Brødrene sælger i dag vin til det meste af verden, men faktisk er vi den ældste nuværende kunde uden for det franske marked siden brødrene overtog virksomheden. Vi er derfor stolte af at være en af de få importører af dette vinhus i Danmark. 

 

 

CVR: 26962536

© . All rights reserved. Powered by leamoegelbjerg.dk